Ancient Warrior 0100 Ancient Warrior 0002 Ancient Warrior 0003 Ancient Warrior 0004 Ancient Warrior 0005 Ancient Warrior 0006 Ancient Warrior 0007 Ancient Warrior 0060 Ancient Warrior 0061 Ancient Warrior 0073
Ancient Warrior 0094 Ancient Warrior 0020 Ancient Warrior 0026 Ancient Warrior 0015 Ancient Warrior 0035 Ancient Warrior 0050 Ancient Warrior 0056 Ancient Warrior 0064 Ancient Warrior 0008 Ancient Warrior 0074

Conceptie en geboorte van een idee

De Oerkrijgers zijn het gevolg van een zorgvuldig ongepland proces. Ze kwamen tot mij met de hulp van verschillende mensen en gedurende verschillende jaren.

Zien van de eerste Oerkrijgers

De eerste keer dat ik oerkrijgers kon zien, kwam doordat iemand (onverwacht) tegen me zei: "Weet je dat je omringt bent door meerdere krijgers?" 
Vanaf het moment dat hij dat zei, kon ik hun aanwezigheid voelen, direct. Een Indiase boogschutter, een Persische zwaardvechter, een Mongoolse ruiter, een Zulu jager, een middeleeuwse Europese ridder. Ik voelde op dat moment ongeveer 20 krijgers. Ik kon ook zien, dat die krijgers al vele jaren bij mij waren. Een simpele opmerking opende een deur, die altijd gesloten was geweest. En achter die deur bevond zich een wereled die altijd een deel van mijn leven was geweest. Dat was in 2006. Sinds die tijd bleef het aantal krijgers groeien en groeien. Ik ben gestopt met tellen.

Verspreiden van de Oerkrijgers

Het verspreiden kwam door een vraag van weer iemand anders.
“Kan ik er een krijgen?” De vraag verraste me.
“Zou je er graag een willen hebben?”
“Ik denk dat ik er wel een kan gebruiken.” Ze had een vage glimlach op haar gezicht.
“Ik denk dat je er wel een kunt hebben.”

De oerkrijgers verspreiden onder mensen die ze nodig hebben. Zo simpel, zo voor de hand liggend. Slechts 1 vraag onbeantwoord: Hoe? Hoewel ik er van overtuigd ben, dat de Oerkrijgers er voor iedereen zijn, die ze kunnen gebruiken, blijken slechts weinigen in staat om contact met hen te leggen. Het idee was verwekt, maar moest nog groeien, groeien en ontwikkeld worden. Het duurde ongeveer 9 maanden om een eenvoudige manier te vinden om de krijgers te 'geven'. Een eenvoudige manier om mensen de krijger te laten voelen die hen beschermt en ondersteunt.

Geboorte van de kaarten

Het idee van de kaarten kwam tijdens een NVC-week in een Boeddhistisch centrum in Emst (Gelderland). Iemand bood me een massage aan in de ruimte die ook als tempel werd gebruikt. Ik viel in slaap. Toen ik wakker werd, wist ik dat ik kaarten zou gaan maken. Op de voorkant zou een afbeelding van een krijger staan. Op de achterkant zou ik een tekst zetten, die helder zou maken op welke gebieden de krijger zou  kunnen ondersteunen. Nadat ik van de massage tafel afstapte, pakte ik een stuk papier en schreef de tekst op, die ook nu nog op de kaart staat.

Verbeelden van Oerkrijgers

De basisafbeelding op de kaart laat een krijger, die je zo kunnen vinden op alle werelddelen en gedurende alle tijden sinds het begin van de mensheid tot nu. Ik heb geprobeerd een mens te verbeelden, waarbij je je veilig en beschermd kan voelen. Het is gebaseerd op een een afbeelding die ik maakte om het woord 'bescherming' te beschrijven en laat twee grote armen rond een kind zien, dat zich tegen de borstkas van een volwassenen heeft gevlijd. Velen denken bij krijgers aan mannen. Toch heb ik in de basistekening zowel vrouwen als mannen proberen te verbeelden, aangezien voor mij beiden krijgers geweest zijn.

Iedere krijger is uitgerust met een schild en een wapen. Het schild is bedoeld om het gevoel van veiligheid en bescherming nog verder te versterken. De wapens kunnen andere kwaliteiten die ik met krijgers verbind, ondersteunen zoals focus, moed, actie en het maken van beslissingen. Hoewel alle wapens ook gebruikt kunnen worden en gebruikt zijn om anderen aan te vallen en te schaden, zie ik ze in dit geval als instrumenten die 'het leven dienen'. Oerkrijgers zullen je alleen ondersteunen bij handelingen waarin je ook respect toont voor de behoeften van anderen.

Schilderijen

Rond  2013 makte ik het eerste schilderij van een Oerkrijger. Deze krijgers blijken om een of andere reden ervaren te worden als nog krachtiger. Ik vermoed niet, dat ze verbonden zijn met sterkere krijgers. Ik merk wel, dat het voor velen eenvoudiger is om de aanwezigheid en daarmee de kracht van hun krijger te voelen.